miércoles, 17 de abril de 2013

Clasificación da produción ecolóxica en Galicia


Na seguinte entrada tratarei de explicar de forma breve e concisa como vou analizar e clasificar a produción ecolóxica en Galicia.
A produción ecolóxica dividirémola en dous tipos: produción ecolóxica animal e produción ecolóxica vexetal.
O análise fareino seguindo os seguintes criterios:
- Por municipio.
- Número de productores.
- Diversidade da produción ou actividades.
- Diversidade de productos.

Dentro da produción ecolóxica animal contamos coas seguintes actividades e variedade de produtos:

  •        Actividades: vacún, avicultura, ovino, acuicultura, porcino, caprino e apicultura 
  •    Produtos: carne de caprino; carne de vacún; carne de ovino; leite de caprino; leite de vacún; ovos; bivalvos; carne de polo; mel e productos apícolas; avicultura animais vivos < 40 días; carne de porcino; menxillón.



ACTIVIDADES
PRODUTOS
Acuicultura
Bivalvos (berberechos, almejas , ostras); Menxillóns
Ovino
Carne de ovino
Apicultura
Mel e productos apícolas
Caprino
Carne de caprino; Leite de caprino
Avicultura
Ovos; Carne de polo; Avicultura animales vivos < 40 días
Porcino
Carne de porcino
Vacún
Carne de vacún; Leite de vacún


Dentro da produción ecolóxica vexetal contamos coas seguintes actividades e variedade de produtos:

  •     Actividades: bosque, monte e recollida productos silvestres; frutais; hortalizas; frutos secos; cereais e leguminosas para gran; oliveiral; viñedo; raices e tubérculos para consumo humano; aromáticas, medicinais e cosmética; pastos, pradeiras e forraxes; cítricos; outras producións vexetais; semillas e viveiros.
  •      Produtos: algas; plantas aromáticas; laurel; bellotas; castañas; eucalipto; moras; noces; setas silvestres; alubias; cereais; garbanzos; xirasol; fabas; maíz; limóns; mandarinas; laranxas; nectarina; acerola; arándanos; caquis; cereixas; ciruelas; concuats; frambuesas; grosellas; guayaba; guindas; gigos; kiwis; mazás; maracuyá; melocotóns; membrillo; mirabeles; laranxas; nísperos; peras; avellanas; castañas; noces; hortalizas; aceitunas; arándanos; cultivo de setas; frambuesas; fresas; grosellas; forraxes; patacas; plantel; semillas; uvas.

ACTIVIDADES
PRODUTOS
Algas
Algas
Aromáticas
Plantas aromáticas; Laurel
Bosque, monte e recollida productos silvestres
Bellotas; castañas; Eucalipto; Moras; Noces; setas silvestres
Cereais e leguminosas para gran
Alubias; Cereais; Garbanzos; Xirasol; Fabas; Maíz
Cítricos
Limóns; Mandarinas; Laranxas; Nectarina
Frutais
Acerola; Arándanos; Caquis; Cereixas;Ciruelas; Concuats; Frambuesas; Grosellas; Guayaba; Guindas; Figos; Kiwis; Mazás; Maracuyá; Melocotóns; Membrillo; Mirabeles; Laranxas; Nísperos; Peras
Frutos secos
Avellanas; Castañas; Noces
Hortalizas
Hortalizas
Oliveiral
Aceitunas
Outras producións vexetais
Arándanos; Cultivo de setas; Frambuesas; Fresas; Grosellas
Pastos, pradeiras e forraxes
Forraxes
Raices e tubérculos para consumo humano
Patacas
Semillas e viveiros
Plantel; Semillas
Viñedo
Uvas


Un saúdo.
Carlos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario