Na seguinte entrada tratarei de
explicar de forma breve e concisa como vou analizar e clasificar a produción ecolóxica en
Galicia.
A produción ecolóxica
dividirémola en dous tipos: produción
ecolóxica animal e produción ecolóxica vexetal.
O análise fareino seguindo os
seguintes criterios:
- Por municipio.
- Número de productores.
- Diversidade da produción ou
actividades.
- Diversidade de productos.
Dentro da produción ecolóxica
animal contamos coas seguintes actividades e variedade de produtos:
- Actividades: vacún, avicultura, ovino, acuicultura, porcino, caprino e apicultura
- Produtos: carne de caprino; carne de vacún; carne de ovino; leite de caprino; leite de vacún; ovos; bivalvos; carne de polo; mel e productos apícolas; avicultura animais vivos < 40 días; carne de porcino; menxillón.
ACTIVIDADES
|
PRODUTOS
|
Acuicultura
|
Bivalvos
(berberechos, almejas , ostras); Menxillóns
|
Ovino
|
Carne de
ovino
|
Apicultura
|
Mel e
productos apícolas
|
Caprino
|
Carne de
caprino; Leite de caprino
|
Avicultura
|
Ovos; Carne
de polo; Avicultura animales vivos < 40 días
|
Porcino
|
Carne de
porcino
|
Vacún
|
Carne de
vacún; Leite de vacún
|
Dentro da produción ecolóxica
vexetal contamos coas seguintes actividades e variedade de produtos:
- Actividades: bosque, monte e recollida productos silvestres; frutais; hortalizas; frutos secos; cereais e leguminosas para gran; oliveiral; viñedo; raices e tubérculos para consumo humano; aromáticas, medicinais e cosmética; pastos, pradeiras e forraxes; cítricos; outras producións vexetais; semillas e viveiros.
- Produtos: algas; plantas aromáticas; laurel; bellotas;
castañas; eucalipto; moras; noces; setas silvestres; alubias; cereais; garbanzos; xirasol; fabas; maíz; limóns; mandarinas; laranxas; nectarina; acerola; arándanos; caquis; cereixas; ciruelas; concuats; frambuesas; grosellas; guayaba; guindas; gigos; kiwis; mazás; maracuyá; melocotóns; membrillo; mirabeles; laranxas; nísperos; peras; avellanas; castañas; noces; hortalizas; aceitunas; arándanos; cultivo de setas; frambuesas; fresas; grosellas; forraxes; patacas; plantel; semillas; uvas.
ACTIVIDADES
|
PRODUTOS
|
Algas
|
Algas
|
Aromáticas
|
Plantas
aromáticas; Laurel
|
Bosque,
monte e recollida productos silvestres
|
Bellotas;
castañas; Eucalipto; Moras; Noces; setas silvestres
|
Cereais
e leguminosas para gran
|
Alubias;
Cereais; Garbanzos; Xirasol; Fabas; Maíz
|
Cítricos
|
Limóns;
Mandarinas; Laranxas; Nectarina
|
Frutais
|
Acerola;
Arándanos; Caquis; Cereixas;Ciruelas; Concuats; Frambuesas; Grosellas;
Guayaba; Guindas; Figos; Kiwis; Mazás; Maracuyá; Melocotóns; Membrillo;
Mirabeles; Laranxas; Nísperos; Peras
|
Frutos
secos
|
Avellanas;
Castañas; Noces
|
Hortalizas
|
Hortalizas
|
Oliveiral
|
Aceitunas
|
Outras
producións vexetais
|
Arándanos;
Cultivo de setas; Frambuesas; Fresas; Grosellas
|
Pastos,
pradeiras e forraxes
|
Forraxes
|
Raices
e tubérculos para consumo humano
|
Patacas
|
Semillas
e viveiros
|
Plantel;
Semillas
|
Viñedo
|
Uvas
|
Un saúdo.
Carlos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario